Tuesday, December 4, 2007

Gems

Tere kõigile!

Pärast paarinädalast puhkust on kogunenud paras hulk kulinaid, mida oleks viimane aeg näidata. Millegi erilisega ma hakkama ei ole saanud, aga kuna on soovi avaldatud väiksemate ning tagasihoidlikemate ehete suhtes, siis ei jäänud muud üle, kui veidi käiku vahetada.
Reis Inglismaale oli mõnus ja täis üllatusi. Jõudsin külastada 3 linna, nende hulgas ka Londonit, ning igas linnas õnnestus mul leida ülesse üks helmepood :D Igasugu vidinaid-jubinaid sai hoolega kokku ostetud, põhiliselt küll poolvääriskive ja muid ebatavalisemaid (Eesti oludes) leide. Nende hulgast minu jaoks "pärliks" osutus labradoriit (pildil-->). Tuhmi halli pealispinna alt kumab õige valguse käes sügavsinine-rohekas helk, mis mingil määral ka pildile õnnestus püüda.



Siis ühest väikesest kila-kola poest leidsin üliodavalt rudraksha seemnetest kee. Rudraksha seemnetest helmed on kasutuses seoses mitme usundiga, kuid minule hakkasid nad mõnda aega tagasi silma oma erilise välimuse tõttu. Kuna nende looduslik kasvuala on Eestist võrdlemisi kaugel (peamiselt Indias) ning siinmail ka igasugu idamaade religioosseid aksessuaare eriti suures külluses saada ei ole, siis olin ülimalt vaimustatud sellisest ootamatust leiust. <--Pildil siis järjehoidja ripatsis see kõige suurem kreeka pähklit meenutav mumm. Allpool väiksemas seades ametüst, pärl, amasoniit ja pärlmutter.



2 comments:

Lucy said...

Reisida on lahe!

Mõnus.. lihtsad aga väga ilusad kõrvakad!

Katrin mdmB said...

Aaaahhh!!! Labradoriiit - see on üks vägev kivi :D

Bookmarki polegi kuskil ammu näinud. Mul on ka üks selline seemnest helmes kodus - käin koguaeg suure ringiga mööda :D Ei tea miks, aga vot ei meeldi...

Need pärliga kõrvarõngad on aga lemmikud - lihtne, klassikaline... ja jube kaunis :P