Monday, July 7, 2008

Hematite bracelet/anklet

I've had this post ready to be posted for some days now and I have to apologize for draggin' my feet on it.
This bracelet/anklet was born from a Bead&Button bracelet project Even the Odds, which I started on the 4th of July at our little get-together with some fellow beaders Lucy and MdmB, but didn't get too far at first, since it had been a while since I made anything with seed beads and there were a couple of very interesting magazines to scan through also. If you wanna read more about our little yakin'&beadin' party, you can visit MdmB's blog, where she gives a little overview and some pictures of what went down.
Anyways... a day later I finished the bracelet on my own at home. I made it long enough to fit as a bracelet for a guy or, in my case, as an anklet :D
I used the rest of the hematite cubes and some Delica 11/0 beads that I had also brought back from my trip to England, but hadn't gotten a chance to use yet. The piece feels really nice and heavy and cold to wear. For me, the jewelry has to have a neat feel to it - that's part of its beauty and character. I also love the way the light plays off the hematite beads.






See postitus oli juba valmis paar päeva tagasi ja pean vabandama, et nii kaua venitasin sellega. See käeehe/jalaehe sündis Bead&Buttoni projekti järgi, mida Lucy ja MdmBga koos eelmine nädal meisterdasime (kes tahab üritusest täpsemalt lugeda, võib piiluda MdmB blogist, kus ta natuke jutustab ning pilte näitab) Alguses mul ei saanud vedama selle keega, polnud kaua aega seemnekatest midagi teinud ning oli muudki huvitavat teha :D Päev hiljem ma lõpetasin selle kodus iseseisvalt. Tegin selle piisavalt pika, et mõnele meesinimesele soovi korral ka ümber käe mahuks, kuid minule sobib ta rohkem jalakeeks.
Kasutasin sinna ära kõik oma ülejäänud hematiidikuubikud ning ka Delica seemnehelmed, mille olin tagasi Inglismaalt toonud, kuid polnud veel kasutust leidnud. Kee on kandes hästi mõnusalt jahe ning raske, mis mulle meeldib. Minu arust lisab see ehtele ilu ning iseloomu. Ka köidab mind valguse mäng hematiidil.

5 comments:

Diana Tammann said...

Väga ilus! Tore idee, mulle sellised asjakesed meeldivad :)
Palju õnne konkursivõidu puhul!

Janalill said...

Aitähh! :D

viki said...

ossa kui naiselik, eriti jalal ;)
aga minu poolt ka palju õnne, andsin ainult ühe hinde ja see 5 läks ka sinu tööle :D

Katrin mdmB said...

Väga kaunis ja need hematiitkuubikud tõesti helgivad vahvalt! Ja jalaketina on see väga šeff!

Christina J. said...

Very pretty. I like the checkerboard look it has.